lukoil-banenr

Tata Motors planifică asamblarea vehiculelor la o fabrică din România

Tata Motors, constructorul indian de automobile care a reuşit să dezvolte un model preţul căruia este de doar 2.500 de dolari, ar putea să investească un miliard de euro în fosta fabrică Nokia din Jucu, România. Ştirea vine de la olandezii de la Autoweek, care spun că investiţia ar putea crea aproape 5.000 de locuri de muncă, după ce uzina va fi convertită la producţia de automobile. Producţia de automobile pe piaţa din România i-ar favoriza pe cei de la Tata Motors în ceea ce priveşte taxele aplicate produselor fabricate în afara spaţiului Uniunii Europene, precum şi prin faptul că există deja o reţea de furnizori de piese auto în ţara noastră, necesari pentru cei doi constructori care activează în România.

Pilot Autoexpert

Tata Motors ar putea să producă a doua generaţie a lui Nano la uzina din România, deşi unele voci anunţă producţia de vehicule utilitare, autobuze sau chiar camioane. Poziţionarea uzinei din Cluj ar fi avantajoasă în comparaţie cu Dacia şi Ford, deoarece accesul la autostrăzile din Ungaria ar fi apropiate şi ar facilita exportul în Europa.

În timp ce reprezentanţii Tata Motors au cerut discreţie în privinţa acestui subiect, mai multe surse susţin că indienii negociază o posibilă investiţie în România. În primă fază, noua fabrică Tata Motors ar putea asambla kituri CKD, ceea ce ar însemna producţia modelelor Indica, Indigo, Marina şi Telcoline. Cea mai apropiată fabrică Tata Motors se află în Turcia, unde indienii sunt prezenţi încă din anul 1997.

Comentarii