lukoil-banenr

Tata propune studiul eMO

Compania indiană Tata a fost prezentă la Salonul Auto de la Detroit cu un concept electric botezat eMO EV. Dacă te întrebi de la ce vine acest nume, ar trebui să ştii că eMO este prescurtarea de la Electric MObility. Simplu şi clar, pentru că modelul utilizează pentru deplasare propulsia electrică, puterea fiind transmisă către roţile din faţă.

Pilot Autoexpert

Potrivit producătorilor, conceptul Tata eMO este în stare să parcurgă aproximativ 161 de kilometri cu un singur plin… de baterie. Viteza maximă este de 105 km/h, dar aspectul acesta este mai puţin important în raport cu autonomia pe care o vei obţine datorită acumulatorului de 18.4 kW cu un sistem de răcire special.

Warren Harris este preşedintele Tata Technologies şi a declarat că proiectul eMO a fost dezvoltat ″strict ca un studiu ingineresc fără a se avea în vedere un alt producător din industria auto″. Mai mult decât atât, el a mai precizat că inginerii de la Tata ar fi dispuşi să colaboreze cu alte companii, dacă acestea s-ar arăta ″interesate de explorarea potenţialului pe care îl are eMO″.

Din punct de vedere tehnic, modelul beneficiază de suspensii independente în partea frontală, sistem electronic de control al stabilităţii şi o direcţie asistată de asemenea printr-un sistem electronic.

Cu toate acestea, producătorul indian nu intenţionează să producă în serie un model pe baza acestui concept, pe care poţi să-l vezi mai bine în fotografiile de mai jos.

Comentarii