lukoil-banenr

Conceptul de mobilitate se dezoltă cu pași uriași și în timp ce noi încă ne acomodăm la automobilelele electrice, țările înalt dezvoltate au trecut deja la ceva mai mult decât car-sharing sau rețele Uber. Germanii, de exemplu, văd deja taxi-uri zburătoare!

Pilot Autoexpert

Constructorul de automobile din Ingolstadt, Audi, a semnat un acord cu statul german prin care va avea permisiunea de a testa taxi-uri zburătoare în orașul de baștină. Cel mai probabil, testele vor fi realizate cu Pop.Up Next, prototipul unui taxi zburător, scrie automarket.ro.

Testele vor avea ca scop principal găsirea unei soluții pentru reducerea traficului în marile orașe, dar în același timp Germania speră să găsească potențial pentru industria high-tech a țării.

„Taxi-urile zburătoare nu mai reprezintă o viziune, întrucât ne pot conduce într-o nouă dimensiune a mobilității. Taxi-urile zburătoare reprezintă o oportunitate uriașă pentru companii și start-up-uri care dezvoltă deja această tehnologie cu succes”, spune Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor.

Audi nu a menționat când vor începe testele și nici ce taxi-uri zburătoare va folosi. Totuși, în luna martie, constructorul german a prezentat conceptul unui taxi zburător numit Pop.Up Next (foto), o cabină cu două locuri care poate fi atașată la o mașină sau o dronă. Acest concept a fost dezvoltat în parteneriat cu constructorul de avioane Airbus.

Pe de altă parte, rivalii de la Daimler au sprijinit financiar dezvoltarea unui elicopter electric cu design asemănător cu al unei drone, care este deja testat și ar putea ajunge în producție de serie în următorii 5 ani. În plus, constructorul chinez Geely, care deține și Volvo, a achiziționat recent Terrafugia, o companie americană care dezvoltă la rândul ei mașini zburătoare.

Comentarii