lukoil-banenr

În perioada 11 ianuarie–22 februarie, în cadrul operaţiunii „Taxi”,  Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu organele de resort verifică activitatea întreprinderilor care prestează servicii de transportare a pasagerilor în regim de taxi. Astfel în primele trei săptămâni de la demararea operațiunii, inspectorii de patrulare au identificat peste 153 de încălcări comise de către conducătorii auto a taximetrelor.

Pilot Autoexpert

Cele mai grave încălcări s-au depistat la mașinile care nu au respectat condiţiile stabilite de licenţă, amplasarea neautorizată a publicității pe vehicule, utilizarea vehiculelor cu defecţiuni tehnice sau reutilate fără autorizaţia respectivă, transportarea ilegală a călătorilor și desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără autorizaţie, licenţă sau certificat.

La 26-28 ianuarie curent, Inspectoratul Național de Investigații în conlucrare cu Inspectoratului Național de Patrulare  și Agenția Naționala Transport Auto au întreprins mai multe acțiuni pentru a depista încălcările comise de conducătorii transportului de pasageri în regim taxi.  În rezultatul activităților  au fost întocmite 35 procese verbale și ridicate 5 plăcuțe și certificate de înmatriculare.

Potrivit INP, anul trecut, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 73 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu 6 persoane decedate, iar altele 95 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

sursa: igp.gov.md

Comentarii