lukoil-banenr

Majoritatea spălătoriilor auto din Republica Moldova oferă servicii de spălare a motorului. Prețurile acestor servicii prestate variază de la 100 de lei la 200 de lei, iar dacă eşti decis să îţi împrospătezi compartimentul motor, îţi recomandăm cinci paşi de urmat, pentru ca în final să te bucuri de un rezultat pe măsură. 

Pilot Autoexpert

Indiferent că alegi să speli motorul la o spălătorie auto, sau, o vei face acasă, asigură-te că respecţi întocmai sfaturile unui specialist. Aşadar, iată ce ai de făcut:

1. Motorul trebuie să fie rece. Părerile sunt împărțite cu privire la temperatura motorului când vine vorba de spălare, însă este bine însă ca acesta să nu fie încins pentru că anumite piese (așa cum este alternatorul) pot ceda!

2. Atenție la circuite. Dacă circuitele nu sunt protejate bine și intră în contact cu apa sau soluţiile chimice, acestea pot cauza probleme. Evitaţi stropirea directă a acestor elemente în timpul spălării motorului.

3. Lăsaţi motorul să se usuce la aer. Nu plecați cu mașina imediat după ce ați spălat motorul. Lăsați-l să se usuce „natural”, tocmai de aceea este indicată curățarea acestuia doar în sezonul cald al anului.

4. Acoperiți cu pungi de plastic componentele vulnerabile. Dacă nu vrei să-ți asumi nici un risc, atunci poți să acoperi cu pungi bateria, alternatorul şi eventual bujiile/cablurile de tensiune înaltă/bobina, în cazul în care acestea sunt expuse. Mulți procedează astfel ca să fie siguri că apa nu-și va face loc pe unde nu trebuie.

5. Aplicaţi un strat de lac. Dacă vrei ca motorul maşinii tale să arate ca nou, aplică un strat de lac peste piesele mai voluminoase (cum ar fi capacul de plastic) după ce l-ai curățat!

Succes! Şi dacă vrei să faci totul cu mâinile tale, urmăreşte videoclipul de mai jos, îţi va fi de mare ajutor!

Comentarii