lukoil-banenr

Cel mai popular model în gama constructorului japonez de automobile Nissan, este fără îndoială supercarul GT-R R35. Deşi nu mai poate fi numit nou, fiind în producţie de mai bine de şase ani, totuşi acesta este în continuare un hit! 

FLYONE

Acestea sunt tendinţele actuale. Un automobil foarte performant dar care să fie şi suficient de inteligent astfel încât să „ierte” erorile comise de cel aflat la volan, iar atunci când va fi nevoie, sistemele electronice să intervină pentru a redresa situaţia. Dar, în urmă cu ceva timp, pe vremea bătrânului Nissan Skyline R32 lucrurile erau cu totul altfel.

diselok

Ei bine, nici puterea propulsorului de fabrică nu era mult prea mare. Standard, GT-R-ul oferea în jur de 276 de cai putere, livraţi la volantă. Noi însă ne referim la control, la acea legătură fizică dintre volan şi roţi, acel simţ de conexiune între pilot şi automobil, ceea ce au pierdut automobilele contemporane. Iar atunci când vine vorba despre accelerarea pe linie dreaptă, atunci diferenţa este şi mai vizibilă. Dacă R35 „ştie” câteva trucuri care să te ajute să obţii un timp cât mai bun la cursele de drag, atunci bătrânul R32 este o unealtă greu de mânuit. Mai ales dacă vorbim despre un GT-R capabil să livreze cel puţin 1000 de cai putere, la roţi!

Videoclipul de mai jos ne demonstrează cât de dificil poate fi să încerci să menţii controlul unei astfel de torpile, care cucereşte distanţa de 402 metri în numai 8.625 de secunde, înregistrând o viteză de 265.87 km/h la ieşire! Într-o altă ordine de idei, noul GT-R R35 ar avea nevoie de 1.600 de cai putere, pentru a reuşi aproximativ aceeaşi performanţă!

Voi ce aţi alege?

Comentarii