lukoil-banenr

Teasere pentru noua KIA Cerato / Forte

Numele KIA Cerato nu s-a bucurat de succes pe plan european, iar apariţia lui KIA Ceed a făcut uitat acest eşec. Însă Cerato s-a vândut pe alte pieţe cu denumire Forte, iar în 2011 KIA Forte a fost cel mai vândut model de pe mapamond al coreenilor, cu aproape o jumătate de milion de exemplare comercializate.

Pilot Autoexpert

Aşa încât nu e de mirare că noua generaţie KIA Forte (sau K3 în Coreea) a devenit foarte importantă pentru constructorul coreean, care îi acordă o atenţie deosebită. După schiţele oficiale dezvăluite acum câteva zile, iată că a venit rândul unor fotografii-teaser foarte interesante.

După cum se poate observa, vorbim, practic, de un văr bun al sedanului Hyundai Elantra, dar care în locul rotunjimilor propune muchii mai abrupte şi un stil mai agresiv, chiar puţin mai sportiv.

Noua KIA Cerato / Forte preia platforma tehnică a lui KIA Ceed, deci se naşte firesc întrebarea dacă acest nou model nu va fi propus şi pe piaţa europeană – unde Ceed vine cu trei versiuni de caroserie: hatchback în 5 uşi, break şi, în curând, hot-hatch-ul Pro Ceed.

Dacă acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil ”Ceed-ul sedan” ar urma să fie inaugurat pe piaţa europeană undeva în a doua jumătate a anului 2013, după debutul pe principalele pieţe din afara Europei a lui KIA Cerato / Forte.

Comentarii