lukoil-banenr

Tesla amână lansarea crossoverului Model X

Achitările unor împrumuturi se referă la suma de 465 milioane de dolari, împrumut acordat de Guvernul SUA prin Departamentul de Energie, pe care americanii de la Tesla îl vor achita cu cinci ani înainte de termenul stabilit iniţial. Dacă totul va funcţiona conform planurilor prestabilite, datoria va fi achitată până în 2017, în loc de 2022, cum stabiliseră iniţial cu statul american. Astfel, Model X, SUV-ul electric al celor de la Tesla, va avea debutul amânat pentru anul viitor pentru a asigura achitarea acestei datorii.

Pilot Autoexpert

Tesla Motors se aştepta să construiască în jur de 15.000 de unităţi ale lui Model X în fiecare an. Producţia ar fi trebuit să debuteze în decursul anului curent, dar lansarea efectivă va avea loc abia în 2014. Elon Musk spera ca Tesla Motors să producă 500.000 de unităţi pe an odată ce va reuşi să susţină fosta uzină NUMMI la capacitate maximă, dar spune că nu vrea să facă din asta un obiectiv pentru a evita problemele ulterioare.

Autonomia lui Model X va fi cu 10% mai mică decât cea a lui Model S. Versiunea entry-level este aşteptată să coste aproape 60.000 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, în timp ce versiunea de top ar putea costa aproape 90.000 de dolari.

Comentarii