lukoil-banenr

Compania Tesla a decis să întrerupă asamblarea celui mai disponibil în materie de preț EV al său, Model 3. Publicația New York Times anunță că, producătorul planifică să reorganizeze procesul de asamblare și să angajeze mai multe resurse umane renunțând la automatizarea excesivă.

Pilot Autoexpert

La sfârțitul săptămânii trecute, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a oferit un șir de explicații privind dificultățile pe care le întâlnește compania în procesul asamblării lui Model 3. Acesta a declarat pentru jurnaliștii canalului de televiziune CBS că, utilizarea unui număr prea mare de roboți a dus la numeroase defecțiuni tehnice și abateri de la standard a vehiculelor aflate pe linia de producție.

La fel Musk, s-a pronunțat printr-un mesaj și pe rețeaua de socializare Twitter, unde a scris următoarele: ”Da, automatizarea excesivă a uzinelor Tesla a fost o greșeală. Greșeala mea, să fiu mai precis. Oamenii sunt subestimați”

La câteva zile după această declarație, compania Tesla a anunțat că va stopa producția lui Model 3, pe un termen de 4 sau 5 zile pentru a rezolva unele probleme generate de automatizare. Reprezentanții producătorului susțin că întreruperea este una planificată și că nu va avea un efect negativ asupra ratei de producție din perioada următoare.

„Planul nostru de producție pentru Model 3 include perioade de întrerupere atât la uzina de la Fremont, cât și la Gigafactory. Aceste perioade sunt utilizate pentru a îmbunătăți automatizarea și vizează în mod sistematic anumite blocaje pentru a crește rata de producție. Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun”, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla.

Amintim că compania din Silicon Valley și-a propus să producă 2.500 de unități Model 3 pe săptămână la finalul lunii martie, însă au atins cu greu rata de doar 2.020 de unități.

Comentarii