lukoil-banenr

Tesla îşi aduce berlina Model S pe piaţa Europeană

Tesla a demarat ofensiva sa europeană cu noul Model S, sedanul electric în care americanii îşi pun mari speranţe, aşteptând vânzări mai mari decât cele ale roadsterului.

Constructorul de peste Ocean a anunţat că va vinde pe Bătrânul Continent doar versiunile superioare ale sedanului, alimentate de baterii cu 60 kWh şi 85 kWh, care va garanta o autonomie de 300 de mile, echivalentul a 480 de kilometri.

În Germania, preţul de bază pentru un Model S cu baterie de 60 kWh este de 71.400 de euro, însă nivelul superior de echipare Signature Performance poate ajunge chiar şi la 109.150 de euro. Ca o comparaţie, pe piaţa din Statele Unite, versiunea de 60 kWh costă 67.400 de dolari.

George Blankenship, vice-preşedintele departamentului de vânzări globale, susţine că diferenţa dintre preţul european şi cel nord-american vine din includerea TVA-ului regional, cumulată cu livrarea de la uzina Tesla din California şi cu modificările aduse vehiculului pentru a îndeplini normele locale.

Blankenship a declarat: ”Scopul nostru este să facem acelaşi nivel al profitului pe fiecare exemplar, indiferent de piaţa mondială pe care se vinde.”

Comentarii