lukoil-banenr

Tesla intenţioneză să debuteze cu un nou supercar electric

Şeful Tesla a recunoscut că se gândeşte la un supercar electric care ar urma să rivalizeze cu viitoarele Audi R8 e-tron şi Mercedes SLS AMG E-Cell.

Pilot Autoexpert

După ce a inaugurat cu succes segmentul modelelor sportive electrice, Tesla cochetează cu ideea unui supercar electric. Însuşi Elon Musk, fondatorul companiei americane, a declarat că se gândeşte la un model super sportiv cu zero emisii.

Deşi detaliile lipsesc, surse neoficiale susţin că modelul de dincolo de Ocean ar urma să rivalizeze cu nume mari din segmentul exotic: Porsche, Ferrari, Lamborghini şi alţii din această companie.

De această dată însă, modelul Tesla nu va fi singura opţiune electrică din segment. Până la momentul lansării sale pe piaţă, europenii vor putea avea la dispoziţie fi serviciile mult aşteptaţilor Audi R8 e-tron şi Mercedes SLS AMG E-Cell.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a ţinut să clarifice situaţia şi să alimenteze nerăbdarea fanilor. ”Vom face un supercar electric în viitor. Ar fi trebuit să se întâmple imediat după ce lansam Model X, dar este mult mai important pentru noi şi pentru public să dăm naştere unui model electric mult mai abordabil din punct de vedere al preţului. Dacă lucrurile evoluează conform planului, am putea ajunge să dezvoltăm un supercar electric în următorii 4-5 ani”.

Comentarii