lukoil-banenr

Compania Tesla a anunțat recent extinderea gamei de versiuni pentru EV-ul Model 3. Deși clienții erau în așteptarea unei modificări la un preț de bază de 35.000 de dolari, constructorul american lansează o versiune intermediară cu un preț de pornire de la 45.000 de dolari, care se poziționează ca o versiune Mid-Range Battery.

Pilot Autoexpert

În comparație cu versiunea de top Long-Range Battery, ce are un preț de 49.000 de dolari, noua modificație diferă doar prin capacitatea acumulatorului ce implică autonomia modelului. De această dată versiunea nou lansată a lui Model 3 va oferi o autonomie de 420 de kilometri, calculată conform standartului american EPA.

În această ordine de idei, clienții ce vor opta pentru această variantă, vor avea parte de un range cu doar 80 de kilometri mai mic decât versiunea de top Long-Range Battery, care oferă o autonomie de circa 500 de kilometri.

Mai devreme, cei de la Tesla anunțau că Model 3 va fi disponibil doar cu versiuni Long-Range Battery și Standard Battery, astfel noua variantă Mid-Range Battery vine să surprindă clienții ce planificau achiziționarea unui vehicul al constructorului american. Oficialii producătorului declară totodată că, versiunea Standard Battery, care va oferi o autonomie de circa 350 de kilometri, va fi disponibilă în cel mult 6 luni pentru clienții care au făcut deja o precomandă.

„Pe măsură ce vânzările cresc rapid, am atins un volum de producție constant, iar asta ne permite să diversificăm gama. Noua versiune Mid-Range Battery corespunde cerințelor variate ale clienților dornici să aibă un Model 3. Timpul nostru estimat de livrare pentru clienții care au comandat versiunea Standard Battery este de 4-6 luni”, au menționat oficialii Tesla.

Comentarii