lukoil-banenr

Necătând la dificultățile în procesul de asamblare, conform datelor din primul trimestru al anului 2018, Tesla Model 3 devine cel mai popular model de vehicul electric din SUA. Cetățenii americani au procurat 8180 de unități Model 3, aceasta la rândul său depășind modelul Toyota Prius, care acum ocupă locul secund, anunță publicația Bloomberg.

Pilot Autoexpert

Potrivit raportului trimestrial, Tesla a asamblat 34.494 unități de EV-uri, adică cu 40% mai mult față de al patrulea trimestru al anului 2017. Printre acestea, 25.728 exemplare sunt Model S și Model X, iar 9.766 sunt unități Model 3. Creșterea considerabilă a producției a permis primelor trei luni ale anului 2018 să devină cel mai productive din istoria Tesla.

La fel Tesla a reușit să dubleze numărul modelelor asamblate, atingând un număr de 2.000 de vehicule asamblate pe săptămână. Iar numărul planificat din start de 2.500 de unități construite pe săptămână, compania din Silicon Valley, planifică să îl atingă în cel mai apropiat timp, iar spre sfârșitul verii aceștia vor să asambleze 5.000 de EV-uri săptămânal.

Mai jos vă prezentăm topul celor mai vândute vehicule electrice din Statele Unite ale Americii.

Comentarii