lukoil-banenr

De ceva vreme, Tesla Model S nu mai are odihnă, fiind testată în tot felul de curse, de accelerare, de manevrabilitate, pe circuit, la semafor, iar de curând japonezii au băgat-o şi la drift!

Pilot Autoexpert

Unul dintre cei mai populari piloţi de drift din Japonia, Nobuteru Taniguchi a fost invitat de către organizatorii show-ului să facă o demonstraţie de drifting la volanul unui Tesla Model S proaspăt importat. Bineînţeles că pentru un pilot de drift, care pe deasupra este şi campion în cursele Super GT300 unde conduce un BMW Z4 GT3, o asemenea ofertă i-ar fi fost greu să o refuze.

Se pare că EV-ul americanilor, Tesla Model S este un sedan bun la toate şi chiar şi la drift! Totuşi, vă îndemn să nu vă lăsaţi duşi de nas, pentru că la volan este un pilot profesionist şi chiar şi aşa, acesta se descurcă greu cu ea. În ciuda cuplului motor monstruos, sedanul nu are un diferenţial cu alunecare limitată, ca în cazul maşinilor de curse, dar şi raza exterioara de rotaţie a roţilor este mult prea mică pentru a îi oferi pilotului manevrabilitatea necesară.

Chiar şi aşa, spectacolul le-a reuşit organizatorilor, iar Tesla Model S şi-a mai adăugat o bilă albă în favoarea calităţii „fun to drive”.

sursa: autoevolution.com

Comentarii