lukoil-banenr

Se întâmplă pentru prima oară când specialiştii unui atelier de tuning apelează la un stand dyno pentru a evalua cu precizie performanţele unui vehicul electric. 

FLYONE

Chiar dacă Tesla Model S pretinde a fi un simplu automobil cu propulsie electrică, aceasta ascunde un potenţial imens tradus în cifre de invidiat. Un exemplu este versiunea P85D, care a fost testată de echipa DragTimes. Se ştie că motoarele electrice ale acesteia sunt capabile să livreze un cuplu motor imens, chiar de la cele mai mici turaţii însă nimeni nu s-ar fi aşteptat ca aceasta să alunece chiar şi pe rolele standului.

diselok

Pe asfalt, aceste alunecări s-ar fi transformat în două dungi negre şi mult fum din anvelope, pe stand însă, acest lucru le creează careva probleme. Totuşi, după mai multe încercări, tunerii au reuşit să stabilizeze maşina şi într-un final au aflat ce ascunde Tesla Model S P85D sub capotă.

Cifra de 1.170 de Nm, livraţi la roţi, i-a lăsat pe mulţi fără replică! Este un cuplu imens, dacă ar fi să comparăm cu multe alte supercaruri de renume, fie Ferrari, Porsche, McLaren sau Koenigsegg! Curios faptul că oficialii companiei au promis să îmbunătăţească performanţele maşinii cu un soft ce va fi lansat mai târziu şi care va fi oferit absolut gratis!

Comentarii