lukoil-banenr

Tesla este un brand emblematic care a reușit să bulverseze lumea auto nu doar prin faptul că este un model absolut electric dar și cu performanțele de care a dat dovadă. Astfel, modelul S P85D a reușit să umilească la proba de accelerare pe o distanţă de 1/4 mile sport caruri cu renume cum sunt Porsche 911 Turbo sau Lamborghini Murcielago.

Pilot Autoexpert

Iată că recent, Tesla model S P85D a primit o lecție, de la un sport car mai modest decât bolizii enumerați dar și cu mai puțini cai putere decât însuși Tesla. Tesla model S P85D dispune de două propulsoare electrice cu o putere totală de 691 CP alături de un cuplu motor impunător. Grație masei reduse dar și lipsei cutiei de viteze, accelerația pînă la prima 100 km/h este realizată în 3,2 secunde iar cei 402 metri, mașina poate parcurge în doar 11,8 secunde.

Acest lucru îi permite modelului american să se poziționeze ca cel mai rapid sedan de serie din lume dar și să pună la respect modele sport de rasă cum sunt sunt 911 Turbo sau lamborghini. Totuși, trebuie să recunoaștem că tesla model S P85D este mai rapidă decât unele supercaruri doar până la proba de 0-100 km/h sau 1/4 milă. Odată ce treci de aceastpă cifră, modelul electric cedează, lucru demonstrat şi în videoclipul de mai jos în care Tesla S P85D l-a provocat pe Mercedes-AMG GT S.

Coupe-ul german dispune de numai 510 CP sub capotă, suficienți însă pentru un sprint de la 0-100 km/h în doar 3,8 secunde. La proba de accelerare, observăm cum Tesla înaintează rapid depășind coupe-ul german dar, după aproximativ 10 secunde sau aproape de 1/4 mile, AMG GT S se apropie fulgerător de american depășindu-l într-un final cu o viteză mare. Se pare că este printre primele coupe-uri care a reușit să-i ofere o lecție modelului P85D care pînă nu demult domina la această probă. Mai mult, coupe-ul german dispune de o herghelie de cai putere mult mai modestă, doar 510 CP sau cu 181 CP mai puțin decât P85D, lucru care impune și mai mult respect.

Comentarii