lukoil-banenr

Tesla Motors va veni cu un model accesibil pe piaţă

Potrivit informaţiilor publicate de Automotive News, Tesla Motors va lansa o berlină electrică în 2016 care va avea un preţ apropiat de cel al lui Nissan Leaf pe piaţa din SUA. Noul model va avea o autonomie utilă de 320 kilometri şi va fi la jumătate de preţ faţă de un Model S, ceea ce înseamnă că viitorul model accesibil de la Tesla va costa aproximativ 31.200 de dolari. Cei de la Tesla vor putea comercializa noul lor model accesibil în 2016 sprijinit de o reţea de încărcare performantă, dezvoltată pentru actualul Model S. Reţeaua Supercharger a celor de la Tesla vizează introducerea de puncte de încărcare rapidă la distanţe bine stabilite între ele pentru a asigura mărirea autonomiei lui Model S şi a modelelor care îl vor succeda.

Pilot Autoexpert

2013 Tesla Model S

Viitorul model accesibil de la Tesla va prelua partea frontală a fraţilor săi de gamă şi ţinteşte o autonomie reală triplă faţă de cea oferită de Nissan Leaf. Până atunci, japonezii ar putea îmbunătăţi la rândul lor autonomia lui Leaf, dar Tesla ar putea să aibă un produs mai competitiv atât din punctul de vedere al tehnologiei din dotare, cât şi din punct de vedere estetic şi al imaginii de marcă.

Evoluţia Tesla Motors din ultimul an a putut fi observată şi la nivel de acţiuni, indicele TSLA crescând de la 27.91 dolari în 2012 la 94.84 dolari în doar un an, săptămâna trecută anunţând o valoare de peste 110 dolari pentru o acţiune Tesla. Tesla Motors şi-a achitat integral împrumutul primit de la Departamentul de Energie al SUA şi încă are lichidităţi de peste 760 milioane de dolari.

Comentarii