lukoil-banenr

Celebra companie producătoare de vehicule electrice Tesla, a prezentat în seara de ieri, 16 noiembrie, a doua generaţie a sportivei Roadster. Oficialii au numit sus şi tare că acesta este cel mai rapid automobil în serie de pe planetă.

Pilot Autoexpert

Tesla Roadster este echipat cu trei motoare electrice, două dintre care sunt destinate punţii spate iar al treilea pentru axa din faţă. Puterea totală a motoarelor încă nu a fost declarată oficial, însă deja se ştie că sportiva cu două uşi se alimentează de la o baterie de 200 kWh, iar cuplul maxim atinge cifra incredibilă de 10.000 Nm!

De la zero până la 96 km/h, Roadsterul accelerează în doar 1.9 secunde, iar 0-160 km/h în fantasticile 4.2 secunde. Pe distanţa de 402 metri, acesta se manifestă precum un adevărat bolid de drag racing, înregistrând un timp de 8.9 secunde, iar viteza maximă pe care este capabil să o atingă este de 400 km/h. Reprezentanţii Tesla, declară că autonomia noului Roadster este de 995 kilometri rulaţi pe drumurile extraurbane.

Publicaţia Motor1, anunţă că sportcarul va începe să fie comercializat către anul 2020. Preţurile pentru Tesla Roadster încep de 200.000 euro, iar rezervările acestuia îi vor costa pe clienţi 50.000 euro. Deasemenea producătorul de EV-uri va asambla 1.000 de unităţi ale lui Roadster, într-o variantă specială numită Founders Series, care va costa 250.000 de euro şi va fi vândută doar contra sumei integrale în avans.

Renaşterea modelului Roadster, a fost anunţată de Elon Musk încă în anul 2016. În vara anului 2017, compania Tesla a anunţat despre o campanie specială care presupunea reduceri la procurarea noului model pentru clienţii fideli care vor aduce noi cumpărători gata să achiziţioneze modelele mărcii. Astfel americanul Ben Sallins, a primit o reducere de 100% la procurarea noului Tesla Roadster, după ce a atras 55 de clienţi noi, care au procurat diferite modele produse de producătorul din Silicon Valley.

Comentarii