lukoil-banenr

De la legendarul F40 încoa, noul model Ferrari 488GTB este primul supercar italian din era noastră, care se bucură de un motor turbo-aspirat. Şi chiar dacă fanii mărcii italiene sunt un pic cam ofticaţi de faptul că Ferrari şi-a neglijat religia, totuşi performanţele prevalează în raport cu frustrările celorlalţi! Astfel sportiva s-a trezit în mijlocul uraganului şi cu un concurent pe măsură, Porsche 911 Turbo S.

Pilot Autoexpert

Ferrari 488GTB vine echipat cu un V8 de 3.9 litri volum ce dezvoltă în jur de 660 de cai putere, cifre care l-ar convinge că se merită chiar şi pe cel mai înrăit fan de motoare aspirate natural. Toată puterea este livrată roţilor punţii spate, care te poate catapulta de la zero la prima sută la oră în doar 3.0 secunde, sau în 8.3 secunde până la 200 km/h.

De cealaltă parte Porsche-ul se impune cu un boxer în şase cilindri, la fel turbo-aspirat care pune pe roţi în jur de 572 CP şi pe lângă cele mai noi tehnologii de management al tracţiunii, beneficiază şi de un sistem de tracţiune integrală, astfel că este un rival pe măsură noului 488GTB. Unde mai pui că Porsche, aduce cu el un strop de practicabilitate, fiind un daily car excepţional, dar cu un caracter de sportcar pus în regim de aşteptare.

Care dintre ele este mai „bun”, va încerca să afle redacţia Auto Express, într-un test drive rulat pe drumurile publice din Marea Britanie.

Comentarii