lukoil-banenr

Teste preliminarii pe ploaie pentru Nissan Deltawing

După ce, la începutul primăverii, cei de la Nissan i-au surpins pe toţi anunţând parteneriatul cu cei de la DeltaWing şi ne-au arătat ineditul „batmobil” care va alerga în celebra cursă de anduranţă Le Mans 2012 , iată că echipa este în febra testelor pe circuitele din Europa, după testele de pe circuitele americane.

Pilot Autoexpert

Recent, Nissan DeltaWing şi-a demonstrat calităţile pe circuitul de la Snetterton, din Marea Britanie , unde piloţii Mario Franchitti şi Michael Krumm au demonstrat calităţile şi performanţele maşinii în condiţii de ploaie. De reţinut că maşina are jumătate din masa şi rezistenţa la înaintare a unei maşini sport tradiţionale din cursele Le Mans, aşa încât comportamentul lui Nissan DeltaWing s-a ridicat la aşteptările proiectanţilor.

Practic, datorită condiţiilor reale de aderenţă scăzută, Franchitti s-a concentrat pe testele ţinând de dezvoltarea pneurilor de ploaie , în timp ce Krumm a avut rolul de a contribui la încercările privind setările suspensiilor, frânelor şi transmisiilor, specifice încercărilor de pe pista de la Le Mans.

„Întreaga echipă Nissan Deltawing se află într-un proces intens de învăţare . Testele din SUA au fost importante pentru început, însă maşina va concura în Franţa. Astăzi, echipa a experimentat condiţiile pe care le-ar putea înfrunta în iunie, aşadar, chiar dacă nu s-au distrat prea tare în ploaia din Norfolk, au avut parte de cel mai bun lucru pentru un proiect şi o maşină care trebuie să reuşească să finalizeze cursa”, a declarat Darren Cox, General Manager Nissan Europa.

Comentarii