lukoil-banenr

Compania de consultanță Deloitte, declară că testele cu mașini autonome efectuate în Europa s-au dovedit a fi mult mai sigure decât cele din Statele Unite al Americii, datorită legislației mai stricte de pe Bătrânul Continent.

Pilot Autoexpert

După cazul terifiant din orașul american Tempe, Arizona, în care o femeie ce se deplasa pe bicicletă a fost lovită mortal de un automobil autonom Uber, s-au aprins o mulțime de discuții și critici privind sistemele de conducere autonome, deși informațiile preliminare ale anchetei privind acest caz, spun că automobilul companiei Uber nu se face vinovat de producerea accidentului.

În urma acestei întâmplări, au demarat diferite cercetări și analize pornite de o mulțime de companii de profil, una dintre care este investigația companiei de cercetare Deloitte. Reprezentanții companiei afirmă că testele mașinilor autonome sunt mult mai sigure în Europa decât în SUA, datorită legislației stricte din domeniu.

“Nu se pune problema ca testele cu mașinile autonome să fie riscante în SUA, dar în Europa, în special Germania, regulile sunt mult mai stricte când vine vorba de punerea în circulație a acestor mașini. Uneori, asta înseamnă că lucrurile se mișcă mai lent, dar fix cu scopul de a evita acel gen de accidente tragice,” a declarat Harald Proff, specialist în tehnologia mașinilor autonome, din cadrul companiei Deloitte.

Până în prezent, țările europene nu au permis prea multe teste ale mașinilor autonome pe drumurile publice. În majoritatea cazurilor acestea aveau loc pe străzi private sau cu viteze minime.

Majoritatea producătorilor de automobile, au îndemnat societatea la calm înainte ca autoritățile să ia o decizie în cazul nefericit produs în statul Arizona. Totodată aceștia declară că, este nevoie încă de mult timp până mașinile autonome vor circula în număr mare pe drumurile publice .

 

Comentarii