lukoil-banenr

Tourneo Courier – noua ”dubiţă” de familie de la Ford

Ford Tourneo Courier, inaugurat la Geneva 2013, este un van de clasă mică, care preia platforma tehnică a modelului B-Max.

Pilot Autoexpert

Ford Tourneo Courier este puţin mai mare decât B-Max, având o lungime de 4,16 metri (cu 8 cm mai mult), dar e şi mai înalt, având o alură tipică pentru o dubiţă de marfă – de unde şi numele care se traduce prin ”curier” în limba română.

Din acelaşi domeniu al utilitarelor provin şi portierele spate culisante, dar în cazul acestui model montanţii centrali nu lipsesc, cum se întâmplă la B-Max. Adică Tourneo Courier e o maşină convenţională pentru 5 pasageri, cu dimensiuni care privilegiază strecurarea prin traficul urban.

Pentru moment nu a fost comunicată capacitatea de încărcare a vehiculului.

În habitaclu noului Tourneo Courier putem vedea bordul cu un design plăcut, precum şi cu elemente şi comenzi cunoscute de pe celelalte modele Ford. La fel se întâmplă şi cu motorizările: 1.0 EcoBoost de 100 CP, alături de două dieseluri, un 1,5 TDCi de 75 CP, respectiv un 1.6 TDCi de 95 CP.

Informaţii referitoare la lansarea noului Ford Tourneo Courier pe piaţă şi a preţurilor sale încă nu sunt făcute publice.

Comentarii