lukoil-banenr

Toyota a revenit în fruntea clasamentului celor mai mari producători auto

Autoproducătorul Toyota după ce în 2011 a avut de suferit enorm, fiind afectată de tsunami, cutremur şi inundaţiile din Thailanda, începe acum să-şi revină. Constructorul japonez trăieşte o creştere considerabilă a vânzărilor după trei sferturi de an, reuşind să revină în fruntea clasamentului celor mai mari producători auto din lume, în faţa concernului General Motors.

Pilot Autoexpert

Într-un comunicat oficial emis de niponi se arată că în primele nouă luni ale lui 2012 vânzările totale au ajuns la 7.4 milioane de vehicule la nivel global, cu 450.000 de unităţi mai multe decât rivalii de la General Motors, care nu au reuşit decât 6.95 milioane. Evoluţia pozitivă se datorează unei creşteri substanţiale, de 28%, cu mult peste cea a americanilor, de numai 2.5%.

Rezultatele Toyota ar fi putut fi chiar mai bune, însă relaţiile tensionate dintre Japonia şi China din ultima vreme au afectat serios vânzările din ultimele luni. În luna septembrie, Toyota a vândut doar 44.100 de unităţi pe piaţa din China, cu aproape 50% mai puţin decât în septembrie 2011, când înregistra 86.000 de comenzi. Această evoluţie face ca Toyota să îşi revizuiască ţinta de vânzări în China pe 2012, de la un milion de unităţi la 900.000 de unităţi.

Pe a treia poziţie în clasamentul producătorilor auto mondiali se situează după nouă luni Grupul Volkswagen – vânzări în creştere pe piaţa din SUA. La nivel global, ei au reuşit să vândă 6.7 milioane de automobile, cu 9.7% mai multe decât anul trecut. Evoluţie pozitivă care ar putea fi însă afectată de problemele economice din Europa.

Comentarii