lukoil-banenr

Toyota a vândut peste cinci milioane de vehicule hybride

Toyota Motor Corporation sărbătoreşte depăşirea pragului de cinci milioane de vehicule hybride vândute. Respectiv, în ultima zi a lunii martie 2013, corporaţia niponă număra 5.125 milioane de unităţi hybride vândute la nivel global.

Pilot Autoexpert

Toyota Motor Corporation vinde în prezent 19 modele cu propulsie de tip hybrid şi un plug-in hybrid în 80 de ţări şi regiuni ale lumii. Referitor la planurile pe viitor, Toyota vrea să lanseze 18 modele hybride noi până la finele anului 2015, unul dintre ele fiind alimentat cu pile de combustibil.

Să vedem și cele mai importante cifre spre care japonezii fac referință: estimările interne ale celor de la Toyota spun că hybridele produse de ei au ajutat la evitarea emiterii a 34 de milioane de tone de CO2 în atfmosferă la nivel global!, respectiv, aceste vehicule au evitat consumul a 1.2 miliarde de litri de benzină la același nivel în comparaţie cu vehiculele similare echipate cu motoare cu ardere internă şi aprindere prin scânteie.

Referitor la „rădăcini” – primul hybrid de la Toyota a debutat în 1997 pe piaţa din Japonia, ”Coaster Hybrid EV”, urmat de renumitul Prius la patru luni distanţă. Puțin mai târziu, prima generaţie a lui Prius a debutat pe piaţa din Europa în 2000. De atunci şi până la finele lunii trecute, Toyota Motor Corporation a vândut 544.184 unităţi echipate cu sistem hybrid pe Bătrânul Continent.

Comentarii