lukoil-banenr

Toyota Auris Touring Sports – noul break compact japonez

Toyota va expune în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea de producţie a noului Auris Touring Sports. Varianta break a compactei japoneze a debutat deja în cadrul Salonului de la Paris din toamna anului trecut, însă acum se pregăteşte de lansarea pe o piaţă în care modelele de acest gen reprezintă 25% din vânzările întregului segment.

Pilot Autoexpert

Toyota speră că noul Auris Touring Sports va fi capabil să ajute familia compactă să depăşească cota de piaţă de 5% până în 2014. Noul Auris Touring Sports beneficiază de un ampatament de 2600mm, cu 285 de mm mai lung decât cel al variantei hatchback.

Mulţumită acestor noi dimensiuni, creşte capacitatea portbagajului la 530 de litri, în condiţii normale de încărcare, sau la 1658 de litri atunci când bancheta spate este rabatată cu ajutorul sistemului Easy Flat.

Break-ul împrumută din designul frontal al fratelui hatchback, în timp ce în partea posterioară spoilerul este nou, hayonul are un design diferit, iar suprafaţa de încărcare este poziţionată cu 100 de mm mai jos decât în cazul hatchback-ului, pentru a uşura accesul. Nu lipsesc barele de ancorare cromate de pe acoperiş, eleronul montat pe hayon şi nici inserţiile de plastic lucios. Opţional, clienţii pot opta şi pentru acoperişul panoramic Skyview, care măsoară 1563 de mm lungime şi 960 de mm lăţime.

Gama de motorizări include aceleaşi unităţi ca şi pe Auris hatchback. Este vorba despre propulsoarele pe benzină de 1.33 litri Dual VVT-i şi 1.6 litri Valvematic. Opţiunile diesel sunt reprezentate de unităţile D-4D de 1.4, respectiv 2.0 litri.

Comentarii