lukoil-banenr

Pilot Autoexpert

Modelul japonez produs în colaborare cu grupul francez PSA este și el prezentat la Salonul Auto de la Geneva. A doua generaţie Toyota Aygo vine cu un design total nou, proaspăt şi agresiv, devenind cel mai excentric dintre cei trei fraţi. Noul Aygo se adreseză publicului „tânăr şi urban” fiind un automobil care iese din mulţime, spune designerul şef al acestui model, David Terai.

Aygo iese în evidență prin o parte frontală dominată de un mare X care încadrează farurile şi luminile de zi. Partea frontală este astfel mult mai agresivă comparativ cu alte modele din clasa mini şi mai ales faţă de cei doi fraţi de alianţă care au ales un desing mai puţin dramatic. Astfel, faţă de prima generaţie a gemenilor tripleţi, modelele celei de-a doua generaţie au o personalitate diferită, fiecare model abordând un stil individual.

2014 Toyota Aygo debut in Geneva 4

Oficialii Toyota spun că aceste modificări de stil sunt necesare, segmentul de piaţă mini fiind astăzi mult mai aglomerat şi mai competitiv. Modelul mini japonez este deosebit de important pentru Toyota şi pentru faptul că a reuşit să atragă un număr semnificativ de clienţi noi către marca japoneză.

Noua Toyota Aygo are 3.455 mm lungime, cu 25 mm mai mult faţă de generaţia anterioară. Lăţime a crescut și ea: cu 8 mm. Chiar și așa, Toyota spune că spaţiul interior a crescut şi habitaclul este acum mult mai spaţios. Ca şi generaţia anterioară, noul Aygo va putea fi comandat atât în versiune cu trei portiere, cât şi cu cinci portiere. Opţional se poate alege şi un plafon textil care culisează pentru a oferi o experienţă cabrio.

La capitolul motorizare, Toyota Aygo va fi disponibilă cu un singur propulsor la lansare: motorul pe benzină de 1.0 litru cu trei cilindri ce dezvoltă 68 CP.

Toyota Aygo va fi produs în continuare în Cehia alături de Peugeot 108 şi Citroen C1 în cadrul uzinei TPCA din Kolin.

toyota_aygo_5-door_5

toyota_aygo_5-door_6

toyota_aygo_5-door_7

toyota_aygo_5-door_9

2014 Toyota Aygo debut in Geneva 5

Comentarii