lukoil-banenr

Toyota Camatte – conceptul jucăuș

Cei de la Toyota iau în serios saloanele automobilistice și sunt foarte activi prin prezentarea unor concepte sau modele noi în cadrul acestora. De exemplu, ne gândim la Toyota NS4, conceptul care a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit din acest an pentru a indica noua direcție de design către care se îndreaptă compania. De asemenea, în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2012 au fost dezvăluite alte concepte prietenoase cu mediul înconjurător, de exemplu Toyota FT-Bh și Toyota Diji. Nici măcar Salonul Jucăriilor de la Tokyo care se desfășoară în perioada 14 – 17 iunie nu a fost ignorat: Toyota aduce aici un concept adresat familiilor, intitulat Camatte.

Pilot Autoexpert

Acesta are un design care îți lasă impresia că este o jucărie, dar ideea care a stat în spatele acestui proiect cu dimensiuni de 2,7 metri lungime și 1,3 metri lățime este foarte matură. Camatte este orientat către viitorii șoferi și încearcă să le ofere oportunitatea părinților și copiilor de a experimenta împreună satisfacția condusului și entuziasmul personalizării autoturismului, după cum declară oficialii companiei. Interiorul dispune de trei locuri, dintre care unul plasat central, pentru a fi ocupat de copil – cu scopul dezvoltării abilităților de șofat – în timp ce pe locul din dreapta spate se va afla un adult care va avea controlul asupra mașinii. Scaunele și pedalierul pot fi reglate în mai multe moduri.

Aspectul exterior poate fi modificat la fel de ușor cum schimbi carcasa unui telefon mobil. Elementele caroseriei, farurile și jantele pot fi înlocuite în funcție de starea de spirit ori de câte ori ai chef. Totuși, ar fi o problemă, din cauza căreia nu vei putea să faci nimic din toate chestiile menționate anterior: Toyota a prezentat mașina exclusiv ca un concept și nu sunt șanse de a fi introdusă și o variantă pentru producția în serie.

Comentarii