lukoil-banenr

Compania Toyota va relansa modelul Camry pe piața din Europa, după o pauză de 14 ani. Aceasta vine să înlocuiască modelul Avensis, care a fost scos recent din producție.

Pilot Autoexpert

Sedanul care acum este construit pe o platformă modulară nouă TNGA, se va comercializa pe piața europeană exclusiv cu trenuri de propulsie hybrid. Sub capota lui Camry se va instala benzinarul A25A de 178 de cai putere, care va lucra în tandem cu un variator electromecanic THS-II ce include și un motor electric ce oferă 120 de cai putere.

Toyota Camry va fi importată din Japonia din motiv că uzina producătorului situată în orașul rus Sankt Petersburg nu produce la moment versiuni hybride.

Amintim că comercializarea modelului Camry pe piața din Europa a fost sistată în anul 2005, atunci când aceasta a oferit locul Avensis-ului proiectat în special pentru europeni. Din păcate după aproape 14 ani, vânzările vehiculelor de Clasa D au scăzut, popularitatea motoarelor diesel la fel a avut de suferit dramatic, iar numărul Avensis-urilor vândute este acum prea mic pentru a continua asamblarea acestuia.

Paralel cu debutul noului Camry pe piața europeană, niponii pregătesc lansarea sedanului premium Lexus ES, care dealtfel este construit la baza aceluiași Camry și vine să înlocuiască sedanul cu tracțiune spate Lexus GS.

Totota Camry în caroseria XV30, produsă în perioada anilor 2002-2005

Comentarii