lukoil-banenr

Toyota Motor Corporation a reuşit să se menţină şi în 2013 pe prima poziţie a clasamentului vânzărilor de maşini la nivel mondial, japonezii reuşind să îşi surclaseze rivalii şi să se oprească la foarte puţină distanţă de numărul de 10 milioane de maşini.

Pilot Autoexpert

Vestea specială vine de pe poziţia a doua, acolo unde Grupul Volkswagen a depăşit Concernul General Motors. Conform agenţiei germane DPA, Grupului VW a reuşit să vândă în cele 12 luni ale anului trecut 9.73 de milioane de maşini, cu peste 0.6 milioane mai mult faţă de anul anterior. Rezultatul celui mai mare constructor european este astfel mai bun decât cel anunţat la Detroit de General Motors: 9.715 milioane de maşini, compania americană crescând şi ea la capitolul vânzări cu peste 0.4 milioane de unităţi faţă de anul anterior.

Toyota reuşeşte să stea departe de lupta dintre cei doi mari rivali ai săi, cele 9.98 de milioane de maşini achiziţionate de clienţii grupului nipon în 2013 asigurându-i acestuia primul loc pe podium.

Următorul în listă se află Grupul Hyundai-Kia, sud-coreenii realizând anul trecut 7.9 milioane de vehicule, ceea ce este cu aproximativ 0.3 milioane mai mult decât în 2012.

Comentarii