lukoil-banenr

Toyota contruieşte platforma sa modulară

Pilot Autoexpert

Toyota vrea să urmeze exemplul celor de la Volkswagen şi să lanseze o platformă modulară care va fi folosită de mai multe modele din gamă. Noua platformă va fi numită TNGA, acronimul pentru Toyota New Global Architecture, iar 70% dintre componentele care echipează această platformă vor fi comune pentru modelele care o vor folosi. Potrivit Reuters, Toyota va lansa această platformă în 2015.

Iniţial, modelele lansate în 2015 vor împărţi între 20 şi 30 la sută din componente, urmând ca acest procent să atingă ţinta finală a celor de la Toyota pe parcursul mai multor ani, timp în care îşi vor actualiza gama. Toate modelele bazate pe noua platformă de la Toyota vor avea un centru de greutate mai scăzut, ceea ce va permite un nivel ridicat al manevrabilităţii şi performanţe îmbunătăţite la frânare.

Japonezii spun că vor să dezvolte vehicule cu un nivel superior de calitate şi că vor investi banii economisiţi pentru a proiecta automobile mai bune. Volkswagen este primul constructor de automobile care a lansat o platformă comună pentru majoritatea modelelor din gama sa, denumită MQB şi proiectată pentru a fi introdusă treptat în portofoliul concernului german.

Comentarii