lukoil-banenr

Vă mai amintiţi de recall-ul masiv de peste 10.000.000 de automobile pe care l-a anunţat Toyota pentru modelele produse în anii 2009-2010 pentru a înlătura cauzele accelerării neintenţionate? Da? Bine, pentru că acum veţi afla că Toyota va trebui să achite daune de 11 milioane de dolari pentru un singur asemenea caz, care a dus la un accident şi în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi oameni!

FLYONE

Povestea începe prin anii 2006, când şoferiţa pe nume Kua Fong Lee a tamponat un automobil într-o intersecţie din motiv că nu a putut opri maşina ce a accelerat instant cu pedala blocată. Pe atunci, juraţii au recunoscut-o vinovată şi au condamnat-o la închisoare pentru omor din culpă.

diselok

Câţiva ani mai târziu însă, Toyota a anunţat un recall masiv, acuzaţi fiind şi de NHTSA pe motivul „accelerării neintenţionate”. Iată că aici, inculpata Kua Fong Lee şi-a văzut scăparea şi a cerut rejudecarea cazului, iar de această dată pe banca de acuzaţii a ajuns Toyota.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit, că acel model de Toyota Camry, putea fi printre primile maşini cu această defecţiune, care a dus la moartea a doi oameni, tată şi fiu, aflaţi în automobilul pe care Kua Fong Lee l-a tamponat! Completul judecătoresc a decis că producătorul nipon de automobile se face vinovat de producerea acestui tragic accident în proporţie de 60% iar şoferiţa se face vinovată în raport de numai 40%.

Astfel, Toyota a fost obligată la plata unor pagube morale şi materiale în mărime de 11 milioane de dolari, iar femeia în cauză a fost eliberată din închisoare.

Comentarii