lukoil-banenr

Toyota este amendată cu 17.4 milioane de dolari

Toyota a emis un comunicat oficial în care anunţă că va plăti 17.4 milioane de dolari Guvernului SUA pentru rechemarea în service întârziată în cazul versiunii 2010 a modelului Lexus RX. Este a patra amendă pe care o primeşte constructorul japonez din partea NHTSA, organismul american pentru reglementarea siguranţei rutiere.

Pilot Autoexpert

Primele trei au totalizat 48.8 milioane de dolari şi au vizat rechemări întârziate sau abateri grave, consemnate în 2010, atunci când Toyota a fost implicată în scandalul blocării acceleraţiei.

Constructorul japonez a anunţat că nu se va implica într-o dispută cu NHTSA şi va plăti amenda, promiţând totodată că pe viitor va respecta regulile impuse de organizaţia americană.

În luna iunie a acestui an, Toyota a rechemat în service 154.000 de unităţi Lexus RX, dintre care versiuni RX350 şi RX450h produse în 2010. Rechemarea s-a făcut pentru a preveni blocarea acceleraţiei de covoraş. Vehiculele fac parte dintr-un recall mai vechi, iniţiat în 2009 şi raportat la 9 milioane de automobile.

NHTSA a evidenţiat că nici un alt constructor auto nu a primit o asemenea amendă pe piaţa din Statele Unite.

Comentarii