lukoil-banenr

Toyota Land Cruiser Prado este un model emblematic apreciat mult de fanii mașinilor cu tracțiune integrală. Actuală generație se află de mult timp pe piață, motiv din care producătorul anunță un restyling iar odată cu el, mașina primește și o nouă motorizare.

Pilot Autoexpert

Toyota anunță o nouă motorizare diesel pentru modelul  Land Cruiser Prado care vine să înlocuiască actualul propulsor de 3 l volum. Astfel, noua unitate are o cilindree mai mică, de 2,8 l volum și este în 4 cilindri. Puterera noului motor a crescut cu 3 CP și 40 Nm ajungând acum la 176 CP și 440 Nm disponibil pe o plajă de 1400 – 2400 rpm.

Toyota Land Cruiser 1

Odată cu noul motor, Toyota Land Cruiser Prado primește și o nouă cutie de viteze în 6 rapoarte care vine saă o înlocuiască pe actuala în 5 rapoarte. Grație ei, consumul de combustibil și emisiile CO2 au scăzut cu 9 %. Producăteorul declară că noua motorizare este acum semnificativ mai silențioasă.

Ce ține de performanțe, consumul mediul al versiunii cu 5 uși dotată cu o cutie de viteze automată este acum de 8 l sau 7,9 l în cazul unei cutii manuale. Accelerația până la prima 100 km/h este realizată în 11,1 secunde dacă vorbim de o mașină dotată cu o cutie manulă sau 11,7 secunde în cazul versiunii cu cutie de viteze automată.

Toyota Land Cruiser 4

Toyota anunță că versiunea restilizată primește standard radio DAB, un sister multimedia cu touch screen și un Safety pack disponibil opțional. Ultimul include cruise control adaptive, sistemele Pre-Crash,  Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert, Blind Spot Monitor și sistemul Multi Terrain Monitor  care oferă camere video pe un unghi de 360 de grade.

Nu se cunoaște însă cînd modelul restilizat cu noua motorizare va fi disponibil în Republica Moldova și care vor fi prețurile dar cu mai multe detalii revenim în curînd.

Comentarii