lukoil-banenr

Compania Toyota ar putea lansa în timpul apropiat o versiune sport pentru modelul Auris devenit popular care se bucură de un adevărat succes. Auris a primit o nouă generație în luna martie a acestui an, prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva, care pune accent în special pe motorizările primite.

Pilot Autoexpert

Niponii au renunțat la motorizările diesel pentru Auris, oferind în schimb două versiuni hybrid. Cea mai puternică dintre acestea livrează 180 de cai putere și este dedicată clienților care îți doresc o dinamică simțitoare. Totuși, oficialii Toyota au declarat că Auris ar putea primi și o versiune de performanță. „Întrebarea nu este dacă aceasta va apărea, ci când”, a spus directorul de marketing și vânzări al Toyota din Australia.

Lansarea unui Auris sport nu ar fi o surpriză, în contextul în care mulți constructori deja au dezvoltat între timp versiuni sportive pentru modele compacte, cel mai populare exemplu fiind Ford Focus ST/RS.

Plus la toate, producătorul nipon are o bogată experiență în dezvoltarea modelelor de performanță, cel mai recent exemplu fiind Toyota Yaris GRMN. Hot hatch-ul are un motor de 1.8 litri volum echipat cu compresor mecanic care dezvoltă 212 cai putere și 250 Nm, fapt ce îi permite o accelerare de la 0-100 km/h în 6,3 secunde. La fel, versiunea de serie a conceptului Toyota GR Supra Racing va debuta în prima parte a anului 2019, iar ultimele zvonuri spun că acesta va primi un propulsor cu șase cilindri în linie împrumutat de la BMW.

Comentarii