lukoil-banenr

Toyota pregăteşte un supercar hybrid bazat pe Yaris

Pilot Autoexpert

Noul concept de la Toyota este bazat pe un Yaris hybrid şi promite un plus de sportivitate graţie unui tren de propulsie modificat. Conceptul este numit Hybrid R şi are ca scop să ne prezinte noul proiect de tehnologie hybridă de la Toyota, care se numeşte Toyota Hybrid System Racing şi a fost dezvoltat folosind tehnologie utilizată în campionatul mondial de anduranţă, derulat sub egida FIA, unde prototipul Toyota a luat locul doi în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Englezii de la Autocar susţin că exponatul de la Frankfurt ar putea să dezvolte aproape 400 CP, totul graţie sistemului său hybrid. În trecut, mai multe surse neoficiale vorbeau despre un eventual coupe sportiv dezvoltat în compania celor de la BMW, partenerii tehnologici ai celor de la Toyota.

Odată cu prezentarea primului teaser al acestui concept, Toyota ne arăta şi logo-ul său, Hybrid R, un nume nou în nomenclatura mărcii. Versiunea hybridă a lui Yaris a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva din 2012. Modelul este cel mai mic hybrid din gama Toyota şi are un motor pe benzină de 1.5 litri, cuplat unui sistem HSD redimensionat. Împreună, cele două motoare îi asigură lui Yaris HSD un consum mediu de 3.5 litri la sută şi emisii CO2 de 79 de grame pe kilometru.

Conceptul din imagini este bazat pe un modelul Yaris, aşa cum ne arată o prelucrare digitală realizată de publicaţia engleză Autocar”

Comentarii