lukoil-banenr

Cea de-a patra generaţie a hybrid-ului japonez Toyota Prius a ajuns în laboratoarele Euro NCAP pentru a-şi câştiga respectul cuvenit. Dotată cu cele mai noi tehnologii şi sisteme de siguranţă, japoneza a reuşit să convingă specialiştii de la Bruxelles că are în arsenalul său tot necesarul pentru a se întoarce acasă cu cinci stele!

Pilot Autoexpert

Toyota se poate mândri cu faptul că este primul automobil care obţine punctajul maxim la testele crash în anul 2016, fiind totodată şi primul vehicul testat în echiparea AEB (frânare de urgenţă autonomă) pentru pietoni. Acest sistem se conţine în pachetul de opţiuni Toyota Safety Sense care include de altfel şi sistemul de cruise-control adaptiv cu funcţia de urmărire şi de avertizare la menţinerea benzii de rulare. Adiţional, hybrid-ul se poate lăuda cu lumini pe fază lungă automatizate, recunoaşterea indicatoarelor rutiere iar opţionalele pot aduce această listă la mai mult de atât.

Cu toate tehnologiile la activ, noul Prius 2016 s-a impus cu un scor de 92% protecţie pentru adulţi, 82% protecţie pentru micuţii pasageri, 77% protecţie în cazul tamponării unui pieton şi 85% siguranţă şi asistenţă tehnică.

Comentarii