lukoil-banenr

Toyota retractează producţia de serie a conceptului FT-86 Open

Pilot Autoexpert

GT86, coupe-ul sportiv dezvoltat de Toyota şi Subaru, nu va primi o versiune decapotabilă, decizia respectivă fiind motivată de costurile aferente dezvoltării versiunii decapotabile a coupe-ului nipon, producătorii japonezi considerând că o asemenea versiune ar fi prea costisitoare. Respectiva decizie este complet surprinzătoare din moment ce Toyota a adus la Salonul Auto de la Geneva din acest an un concept care prezenta o versiune decapotabilă a lui GT86, numită Toyota FT-86 Open Concept (vezi galeria de imagini).

La vremea respectivă, cei de la Toyota spuneau că exponatul prezentat la Geneva există doar pentru a monitoriza reacţiile unei eventuale versiuni decapotabile ale lui GT86, urmând să fie decisă soarta modelului în funcţie de relaţiile ce vor urma. Iar pentru a ne oferi mai multe speranţe, japonezii au venit şi cu o precizare semnificativă, menţionând că GT86 a fost gândit încă de la început să poată fi transformat într-un roadster, caroseria sa fiind creată special pentru a fi adaptată pentru un plafon decapotabil.

O altă modificare în gama Toyota GT86 este renunţarea la versiunea turbo a modelului, care implica modificarea motorului boxer pentru a livra un nivel superior de putere. Declaraţia din trecut a inginerului şef al proiectului, Tetsuya Tada, precum că o versiune de performanţă este în lucru, urmând să fie introdusă ulterior în producţie, este complet anulată, motivul principal fiind siminal versiunei dacapotabile – costurile prea mari necesare pentru a fi creat un asemenae model.

Comentarii