lukoil-banenr

Toyota Smart Insect concept – un automobil inteligent al viitorului

Toyota Smart Insect este un prototip cu un singur loc, dar care spre deosebire de actualele automobile se vrea mult mai inteligent. Compania japoneză foloseşte acest proiect pentru a studia posibilitatea unei viitoare soluţii de transport individual. Vehiculul are propulsie electrică, dar şi tehnologie pentru recunoaştere facială a proprietarului şi acceptă comenzi vocale.

Pilot Autoexpert

Când o persoană se apropie de vehicul, acesta foloseşte tehnologia pentru recunoaştere facială pentru a identifica dacă este vorba de proprietar, în caz că îl va recunoaşte, maşina îşi va aprinde farurile şi îl va întâmpina cu un „Hello” afişat pe un display de la baza parbrizului. În interior, un agent virtual va comunica cu cel de volan şi va intui dorinţele acestuia.

Tehnologia utilizată la acest proiect va permite pornirea sistemului audio, de exemplu, direct pe postul de radio preferat şi va seta sistemul de navigaţie în funcţie de destinaţiile obişnuite. Posibilităţile sunt infinite şi, deşi par desprinse dintr-un film SF, se pare că nu mai este foarte mult până când vom conduce automobile inteligente.

Comentarii