lukoil-banenr

Toyota Tundra a remorcat naveta Endeavour pe ultimul ei drum

NASA a pensionat flota de navete spațiale după mai bine de 30 de ani de utilizare. Cele trei navete rămase, Columbia, Atlantis și Endeavour au luat drumul muzeelor. Naveta Endeavour, de exemplu, a călătorit în California unde ultima ei casă va fi California Science Centre. Aici va fi va fi expusă pentru public începând cu data de 30 octombrie 2012.

Pilot Autoexpert

Această ultimă călătorie a fost înlesnită de filiala americană a constructorului japonez Toyota. Ei au furnizat un pick-up Toyota Tundra CrewMax pentru a remorca naveta spațială. Pentru Toyota a fost o bună ocazie pentru a lăuda calitățile camionetei. Tundra a remorcat naveta pe un parcurs de 12 mile. Modelul folosit a fost un pick-up Tundra de serie dotat cu motorul V8 de 5.7 litri de 380 CP.

Astronautul Garrett Reisman, membru al echipajului navetei Endeavour a fost la bordul Toyotei, în timp ce la volan s-a aflat pilotul profesionist Toyota, Matt McBride. „Sunt onorat să fac parte din această ultimă misiune a navetei Endeavour și vreau să le mulțumesc celor de la Toyota pentru ajutorul dat în aducerea navetei în California de Sud”, a spus fostul astronaut Garrett Reisman.


 

Comentarii