lukoil-banenr

Toyota Tundra a remorcat naveta Endeavour pe ultimul ei drum

NASA a pensionat flota de navete spațiale după mai bine de 30 de ani de utilizare. Cele trei navete rămase, Columbia, Atlantis și Endeavour au luat drumul muzeelor. Naveta Endeavour, de exemplu, a călătorit în California unde ultima ei casă va fi California Science Centre. Aici va fi va fi expusă pentru public începând cu data de 30 octombrie 2012.

Această ultimă călătorie a fost înlesnită de filiala americană a constructorului japonez Toyota. Ei au furnizat un pick-up Toyota Tundra CrewMax pentru a remorca naveta spațială. Pentru Toyota a fost o bună ocazie pentru a lăuda calitățile camionetei. Tundra a remorcat naveta pe un parcurs de 12 mile. Modelul folosit a fost un pick-up Tundra de serie dotat cu motorul V8 de 5.7 litri de 380 CP.

Astronautul Garrett Reisman, membru al echipajului navetei Endeavour a fost la bordul Toyotei, în timp ce la volan s-a aflat pilotul profesionist Toyota, Matt McBride. „Sunt onorat să fac parte din această ultimă misiune a navetei Endeavour și vreau să le mulțumesc celor de la Toyota pentru ajutorul dat în aducerea navetei în California de Sud”, a spus fostul astronaut Garrett Reisman.


 

Comentarii