lukoil-banenr

Toyota Verso Facelift este aşteptat la Paris

Săptămâna trecută Toyota anunţa că pregăteşte debutul a două noi modele la Paris, alături de noua generaţie a compactei Auris. O imagine teaser dezvăluia atunci surprizele: Verso şi Auris Tourer.

Pilot Autoexpert

Astăzi, Toyota a decis să publice informaţiile şi fotografiile oficiale ale noului Verso, supus unei cosmetizări preconizate să alinieze modelul de familie la noua filosofie de design Toyota. Constructorul japonez susţine că a modificat 470 de componente în cadrul lui Verso pentru ca faceliftul să fie unul consistent.

Partea frontală s-a schimbat, începând cu spoilerul şi terminând cu blocurile optice, care acum au lumini LED. Oglinzile laterale au primit semnalizare, jantele dispun de două noi tipuri de deisgn, iar spoilerul posterior include un difuzor discret şi stopuri redesenate. De asemenea, clienţii vor putea opta pentru trei noi tipuri de vopsea: Pearl White, Vivid Blue şi Solid Blue.

Schimbările continuă şi la interior, acolo unde Verso propune materiale noi, un torpedou dintr-un plastic mai moale şi piele Nappa pe feţele portierelor şi pe cotieră. Instrumentele de bord au fost de asemenea redesenate şi obţin acum un fundal alb, iar iluminarea ambientală şi a bordului este de un portocaliu aprins.

Compartimentarea spaţiului interior rămâne aceeaşi, sistemul Toyota Easy Flat-7 permiţând nu mai puţin de 32 de combinaţii ale scaunelor. Capacitatea portbagajul variază de la 155 de litri când toate cele 7 scaune sunt folosite la 440 de litri când în automobil sunt doar 5 pasageri.

Gama de motorizări va include trei dieseluri: unul de 2.0 litri şi 126 de cai putere şi unul de 2.2 litri disponibil cu două niveluri de putere, de 150 , respectiv 177 de cai putere. Pentru iubitorii unităţilor pe benzină, Toyota oferă un motor de 1.6 litri şi 132 de cai putere şi unul de 1.8 litri şi 147 cai putere.

La capitolul modificări mecanice, faceliftul aduce o suspensie şi o direcţie revizuite, o rigiditate torsională mărită şi o antifonare mai eficintă.

Noul Verso facelift va fi construit la uzina Toyota din Turcia, scopul de vânzări pentru anul 2013 fiind de aproximativ 50.000 de unităţi.

Comentarii