lukoil-banenr

Mașinile moderne ne oferă confort și tehnologii de ultimă generație, menite să ne facă șofatul cât mai ușor. Însă o problemă de care presupun că fiecare proprietar este deranjat, sunt stâlpii parbrizului prea groși ce fură mult din vizibilitate.

Pilot Autoexpert

Ei bine în ajutorul automobiliștilor vine concernul Toyota, care recent a înregistrat un patent în Statele Unite ale Americii. Tehnologia utilizează un ansamblu de oglinzi așezate într-un mod dificil, care permit să vezi prin montant.

Stâlpii parbrizului (montantul A) au devenit tot mai groși pe parcursul timpului, din cauza normelor de siguranță și pentru a face față crash testelor. Însă există și cealaltă parte a monedei, din cauza câmpului vizual limitat ar putea fi tamponat un pieton care în momentul impactului se află în”zona moartă” și nu poate fi văzut de șofer.

În patentul celor de la Toyota se spune că acest sistem ar putea fi funcțional și cu ajuorul unor camere instalate pe caroseria mașinei, însă așa soluție este desul de costisitoare și ar ridica prețul final al automobilului.

Rămâne de văzut dacă această invenție va fi implimentată în producția de serie sau, tradițional, o să rămână doar pe hârtie.

Comentarii