lukoil-banenr

Site-ul local de ştiri, publika.md, informează că în viitorul apropiat, circa 30 de troleibuze din Ţările de Jos ar putea începe să circule pe străzile Chişinăului. Anunţul a fost făcut după ce Parcul Urban de Autobuze (PUA) a încheiat desfăşurarea licitaţiei de rigoare. 

Pilot Autoexpert

„Contractul prevede 30-60 de zile”, a specificat şeful PUA, Iacob Capcelea, fiind întrebat de presă când vor începe să meargă autobuzele prin oraş. Potrivit managerului, la licitaţie au participat şase companii din Moldova, iar câştigătoare a fost desemnată firma care s-a angajat să aducă autobuze închiriate din Olanda.

Capcelea a evitat să pronunţe numele câştigătorului, argumentând că nu vrea să facă publicitate. Actualmente, experţii tehnici stabilesc cât de potrivite sunt autobuzele olandeze de mâna a doua pentru relieful chişinăuian. În alt context, Gheorghe Morgoci, directorul Regiei Transport Electric, a spus că până la sfârşitul anului pe străzile din Chişinău vor începe să circule încă 10 troleibuze noi, asamblate în cadrul întreprinderii în baza francizei stabilite cu firma belarusă „Belkommunmash”.

sursa: publika.md

Comentarii