lukoil-banenr

Tuning BMW X5 M

Pilot Autoexpert

Atunci cand vine vorba de SUV-uri de inalta performanta, noul BMW X5 M se afla acolo sus, undeva in top. Propulsat de un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri, ce produce aproximativ 555 cai putere si 680 Newton-Metri, modelul bavarez are nevoie de numai 4.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, fiind astfel nu doar unul dintre cei mai puternici, ci si unul dintre cei mai rapizi mastodonti din intreaga istorie a omenirii.

Mai mult de atat, creatia constructorului din Munchen se bucura si de un pachet aerodinamic capabil sa iasa in evidenta inca de la prima aparitie, lista cu bunatati oferita de BMW incheindu-se cu interiorul caracteristic oricarui model M – un interior dotat cu numeroase elemente sport.

Drept urmare, pentru multi dintre noi, noul X5 M reprezinta perfectiunea in materie de SUV-uri de inalta performanta. Insa acolo unde perfectiunea standard se incheie, incepe acea perfectiune cunoscuta sub denumirea de tuning si, in cazul de fata, Vorsteiner.

Ca de fiecare data, pachetul dezvoltat de celebra companie americana se rezuma la numai doua-trei modificari destul de subtile, efectul fiind insa garantat. Pe scurt, asta inseamna ca spoilerul fata a fost inzestrat cu o noua prelungire, capota motorului vine-acum la pachet cu prize de aer, in timp ce spoilerul spate se bucura de prezenta unui nou difuzor de aer.

Important de specificat, toate componentele sunt realizate din fibra de carbon si ofera nu doar un plus de durabilitate, ci si un minus de greutate. De asemenea, in urma modificarilor operate, si coeficientul aerodinamic a avut de suferit (in sensul cel bun, evident), in timp ce aspectul estetic nu mai necesita nici un fel de concluzie sau prezentare.

La final, posesorii noului BMW X5 M pot apela la americanii de la Vorsteiner si pentru un set de jante forjate sau un nou sistem de evacuare cu patru tobe de esapament.

Comentarii