lukoil-banenr

Tuning Mercedes SLR McLaren Wheelsandmore

Scos din productia de serie in anul 2010, impresionantul Mercedes SLR McLaren a lasat un gol urias in lumea supercarurilor. De asemenea, finalul proiectului ‘Sport, Leicht, Rennsport’ a condus si la incetarea colaborarii dintre Mercedes si McLaren, cei doi mari-si-renumiti constructori auto preferand sa o ia pe drumuri diferite – unul venind cu un Grand Tourer extrem de performant, celalalt cu un supercar pur-sange.

Pilot Autoexpert

Din fericire, avem si cateva vesti bune. Dupa aproximativ un an de absenta, legendarul Mercedes SLR McLaren revine in atentia noastra. Iar pentru acest lucru trebuie sa le multumim celor de la Wheelsandmore, celebra companie de tuning sosind cu numeroase modificari dedicate supercarului anglo-german. Asta desi ai fi tentat sa afirmi ca un SLR in versiunea 722 nu mai are are nevoie de nici un fel de imbunatatire.

Ascunsa bine sub capota dramatic stilizata, atractia principala este reprezentata de motorizarea AMG V8 Supercharged inzestrata cu o capacitate cilindrica de 5.5 litri. Daca in versiunea standard livreaza celui aflat la volan aproximativ 650 cai putere, in varianta Wheelsandmore – unde unitatea de control a fost reprogramata iar sistemul de evacuare inlocuit cu unul realizat manual, propulsorul in opt cilindri produce nu mai putin de 727 cai putere si 925 Newton-Metri.

Din pacate, performantele rezultate raman un mare mister, tunerul german preferand sa anunte ca aceste cifre nu mai necesita nici un fel de alta prezentare. Ci doar o suspensie complet noua, dezvoltata in colaborare cu cei de la KW, si un set de jante pe 20 inci incaltate cu pneuri de inalta performanta – pneuri Dunlop Sportmaxx ce masoara 255/30/20 pe fata, respectiv 305/25/20 pe spate.

Intr-un final, pachetul este completat de interiorul complet personalizat, noul Mercedes SLR722 ‘Epochal’ by Wheelsandmore cucerind privirile celor din jur prin combinatia de piele alb/negru, contrastata de cusaturi de rosu si acompaniata de insertii de fibra de carbon. De asemenea, din meniu nu lipsesc nici accentele de alcantara, interiorul emanand astfel un aer extrem de exclusivist.

Comentarii