lukoil-banenr

Proiectele individuale şi neobişnuite sunt cele care dau viaţă acestei industrii, cea a tuningului auto. Şi când spun tuning, mă refer de fapt la maşini modificate la greu, unde diferenţa între stock şi cea finală nu se rezumă doar la kit-uri aerodinamice sau sisteme de evacuare. Un asemenea exemplu de tuning avem şi mai jos. 

Pilot Autoexpert

Nu ţi-ai fi imaginat vreodată, că una dintre mulţimile modele de LADA 2104, întâlnite pe drumurile publice ale Federaţiei Ruse, poate ascunde sub capotă în jur de 400 de cai putere! Mai ales că aspectul exterior, nu trădează nicidecum apartenenţa la o „altă religie”. Iată că break-ul din imagini, este unul dintre ele. Construit pe vremea URSS-ului, dar care a fost binecuvântat cu o mulţime de piese provenite de pe un Nissan S13 şi S14, aici fiind incluse motorul, transmisia, dar şi frânele.

Au urmat apoi îmbunătăţiri aduse motorului, o nouă turbo-suflantă Garrett GT2871R, axuri cu came Tomei, injectoare de benzină Nismo şi multe multe altele. În rezultat, tânărul a reuşit să obţină 400 de cai putere, la o presiune de numai 1.4 bar. Iar ca să înţelegeţi mai bine cum se reflectă modificările efectuate, aflaţi că LADA accelerează acum până la prima sută la oră în numai 4.6 secunde, iar sfertul de milă îl poate parcurge în 12.34 secunde.

Probabil vă întrebaţi ce are LADA din această postare cu Porsche-ul menţionat în titlu. Ei bine, răspunsul îl aflaţi tot din acest video!

Comentarii