lukoil-banenr

TVR Revine!

Pilot Autoexpert

Mica marcă auto britanică TVR a fost înfiinţată în 1946 de către pasionatul Trevor Wilkinson, având iniţial denumirea Trevcar Motors – după care au fost păstrate doar literele T, V şi R. În 2004, TVR Motor Cars a fost achiziţionată de bancherul rus Nikolai Smolenski, care a decis că nu mai are rost să elaboreze noi modele şi s-a dezis în 2012 complet de la producţia supercarurilor. Vestea bună e că renumita TVR a ajuns din nou pe mâini englezeşti, noul proprietar păstrându-şi însă anonimatul, dar englezii de la Autocar spun că noul proprietar este o companie din Surrey fondată de Les Edgar, un antreprenor.

Noii proprietari ai TVR vor să producă din nou modele sport, iar acestea vor livra performanţe ”la nivelul celor de la Ferrari, în timp ce preţul va fi la jumătate”.

„Vom prezenta un plan detaliat în următoarele săptămâni. Nu ne-am decis asupra motorizării, dar automobilul sigur va avea spiritul TVR, va fi uşor şi performant. Preţul său va fi la jumătate faţă de cel al unui Ferrari echivalent, cu toate că va fi la fel de rapid”, explică Dietrich Probst, şeful departamentului de marketing al companiei VIT Tehnology, într-un interviu acordat celor de la Pistonheads. Compania VIT Technology este zvonită ca fiind noul proprietar al mărcii TVR, aceasta fiind deţinută de antreprenorul britanic Les Edgar.

În trecut, fostul proprietar al mărcii britanice vroia să relanseze modelele sportive de la TVR alături de diverşi parteneri. De la posibilitatea construirii unor modele sport în Austria, echipate cu motorizări diesel de la BMW, până la echiparea viitoarelor modele cu motoare V8 de 6.2 litri de la General Motors, Smolensky a anunţat toate posibilităţile. În decursul anului trecut, matriţele de caroserie necesare pentru construcţia modelelor Sagaris şi Tuscan au fost distruse, semn că oricine ar fi dorit să producă un model nou TVR ar fi fost nevoit să pornească de la zero.

Lucrurile par a merge din nou bine pentru TVR, în orice caz, aşa o spun chiar mesajele de tip teasing de pe site-ul firmei: ”never say never” şi ”roaring back”. Le urăm succes noilor proprietari şi aşteptăm cu mare nerăbdare măcar un supercar nou despre care am putea spune ferm că e o TVR adevărată a celui de-al doilea deceniu din secolul 21.

P.S. Pozele cu unele dintre cele mai populare supercaruri TVR le vedeţi în galeria de mai jos.

Comentarii