lukoil-banenr

Twin’Run Concept – Renault Twingo la pătrat!

Pilot Autoexpert

Cel de-al treilea concept Renault din acest an este unul fantezist construit pe baza lui Twingo, numit Twin’Run. Modelul prezintă un şasiu tubular, preluat din motorsport, echipat cu o versiune modificată a motorului lui Megane Trophy, cu o serie de elemente speciale inspirate din motorsport, cum ar fi sistemul de răcire cu tubulatură din aluminiu şi sistemul de aerisiri montate în fantele laterale montate în spatele portierelor. Nu se cunoaşte încă dacă va da naştere vre-unui model de serie sau nu, însă e absolut sigur că, conceptul Twin’Run de la Renault va influenţa aspectul exterior al următoarelor citadine de la Renault.

„Twin’Run este un cocktail de energie, pasiune şi spirit atletic, amintind de modelele de competiţie emblematice de la Renault. La fel ca fratele său geamăn, Twin’Z, conceptul unei citadine elegante, Twin’Run arată că personalizarea este noua strategie de la Renault”, a declarat Laurens van den Acker, şeful de design de la Renault.

Motorizarea V6 a lui Renault Twin’Run Concept, montată central, are o cilindree de 3.498 centimetri cubi şi livrează 320 CP la 6.800 rpm. Cuplul maxim este de 380 Nm şi este atins la 4.850 rpm. Tot din motorsport este preluată şi transmisia – o cutie secvenţială Sadev cu şase trepte.

Alături de francezii de la Renault, la dezvoltarea conceptului Twin’Run au asistat şi specialiştii de la Tork Engineering/Poclain Vehicules, o companie specializată în şasiuri de competiţie.

Comentarii