lukoil-banenr

Twizy este vândut bine, dar vânzările EV dezamăgesc compania Renault

Oficialii de la Renault au declarat că nu sunt satisfăcuţi de rezultatele de vânzări per ansamblu, cu toate că sunt încântaţi de vânzările înregistrate de modelul Twizy. Potrivit publicaţiei Autocar, fiecărui Renault Fluence electric vândut îi sunt echivalente patru exemplare Twizy vândute. În Regatul Unit, francezii de la Renault au vândut 252 unităţi Twizy, 64 de Fluence ZE şi 279 unităţi Kangoo ZE pe parcursul a cinci luni – rezultate similare cu cele obţinute pe alte pieţe, spun reprezentanţii Renault.

Pilot Autoexpert

„Twizy este un model de succes, se vinde conform aşteptărilor. Însă vânzările de vehicule electrice sunt cu mult sub aşteptările noastre. Volumele realizate sunt mai mici decât ne-am aşteptat”, a declarat Stephen Norman, director de marketing şi vânzări de la Renault. Însă, francezii de la Renault se pot mândri cu rezultate de vânzări bune în raport cu cele obţinute de ceilalţi constructori europeni care comercializează modele electrice, cum ar fi Mitsubishi şi Citroen.

Renault Zoe este noua speranţă a constructorului francez în această direcţie, hatchback-ul de segment mic urmând să intre în curând pe mai multe pieţe. Zoe se mândreşte cu o autonomie de 210 kilometri cu o singură încărcare, ceea ce se traduce printr-o autonomie de 160 kilometri în condiţii reale.

Comentarii