lukoil-banenr

Purtătorii de cuvânt ai uzinei de automobile UAZ, din Federația Rusă, au declarat recent că va lansa pe piață un nou model. Este vorba de un crossover compact care se va poziționa între spartanul UAZ 469 (versiunea modernă se numește Hunter) și modelul Patriot.

Se pare că bătrânul UAZ s-a apucat de lucru iar cu lansarea noului model vrea să cucerească publicul în clasa crossover-ilor compacte de oraș. Ministrul Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Manturov a declarat pentru Izvestia că noul model va fi construit în cadrul proiectului ”Cortej” – mașini pentru demnitarii de stat ruși construite pe o platformă unică.

Noul model se va poziționa în clasa mașinilor low cost și va folosi 30% din tehnologiile finanțate de stat, adică cele din cadrul proiectului ”Cortej”! Deja au demarat lucrările la documentația de proiect iar rezultatul este așteptat pe piață în anul…2019. Da, ruşii vor avea nevoie de încă vreo 20 de ani ca să construiască o maşină la alte standarde de calitate 😀

Noul crossover va fi dotat cu un motor nou, sistem multimedia, sisteme de siguranță moderne și va fi disponibil atât cu tracțiune pe puntea față cât și cu tracțiune integrală.

Comentarii