lukoil-banenr

Ultima creaţie independentă a italienilor de la Lamborghini este scoasă la licitaţie

Cine îşi doreşte un taur din Sant’Agata absolut unic, acum a apărut cea mai reuşită ofertă. Este cunoscut de toţi cu numele Pregunta şi e un proiect special al celor de la Lamborghini, realizat înainte de preluarea sub aripa mărcii Audi, fiind construit un singur exemplar. De ce vă spunem acum despre el? Deoarece este pus la vânzare de o casă de licitaţii din Franţa specializată în automobilele exotice, ceea ce vine la fix având în vedere exclusivitatea acestui Lamborghini. Preţul este de 1.6 milioane de euro – adică în destul de rezonabil pentru un model dezvoltat de Carrosserie Heuliez în baza unui design a lui Marc Deschamp, totul pe o platformă modificată de Lamborghini Diablo.

Pilot Autoexpert

Modificările aplicate platformei vizează renunţarea la tracţiunea integrală în favoarea unei configuraţii cu tracţiune spate. Motorizarea este preluată de la Diablo VT, fiind vorba despre un V12 de 530 CP. Lamborghini Pregunta este capabil să accelereze până la o viteză de 333 km/h.

Lamborghini Pregunta iese în evidenţă prin eliminarea oglinzilor laterale, înlocuite cu camere video şi prin design-ul diferit de ceea ce ne-a prezentat Lamborghini până atunci. Modelul era desenat ca o sculptură menită să taie aerul la viteze mari şi să fie diferit de tot ce era pe piaţă la vremea respectivă.

Comentarii